Implantaten

Een implantaatoperatie bestaat uit drie stappen:
Voorafgaand aan de operatie worden er soms recepten aan u verstrekt voor geneesmiddelen die u vóór de operatie in huis moet hebben. Volg de instructies voor het innemen ervan nauwkeurig op.
Indien u bloedverdunners gebruikt zal het gebruik ervan in overleg met uw huisarts of specialist mogelijk tijdelijk moeten worden gestopt. Stop niet op eigen initiatief met uw bloedverdunners. Geef het van tevoren aan als u ergens allergisch voor bent.
Tijdens de operatie wordt onder plaatselijke verdoving het implantaat in uw kaakbot geplaatst. In de daaropvolgende 2-6 maanden hecht het kaakbot zich aan het implantaat en ontstaat het stevige fundament voor uw toekomstige nieuwe tand of kies.
Na de operatie moet u, afhankelijk van de ingreep, rekening houden met enige zwelling en/of verkleuring van de slijmvliezen, wang en lippen. Deze verschijnselen zijn echter vaak van tijdelijke aard. Tegen pijn na implantaten krijgt u meestal medicijnen voorgeschreven van uw tandarts. Als er overmatige bloeding, pijn, huiduitslag of een andere reden tot ongerustheid optreedt, neemt u dan contact op met de tandarts.
Als het implantaat goed is gehecht in het kaakbot kunnen er afdrukken worden genomen voor het vervaardigen van een kroon/brug of steg (voor een klikgebit).

implantaten

Bron: dentalcomp.nl