Spoed
empty
home   /   behandelingen
Vorige

Bruggen

kronen_bruggen.jpg

 

Met een brug kan je een ontbrekende tand of kies vervangen. De brug 'overbrugt' dus de lege ruimte waar de tand of kies ontbreekt.

De behandeling van een brug:
De eerste stap voor het vervaardigen van een brug is foto's maken van de tanden en/of kiezen waar de brug op vast komt te zitten. Zo kunnen wij bestuderen of een brug wel de juiste optie voor u is en of uw tanden en/of kiezen goed genoeg zijn om een brug voor lange(re) tijd in uw mond te kunnen houden. Als dat er allemaal goed uit ziet zullen wij een begroting voor u maken, op papier uitprinten en/of versturen via de e-mail (wat uw voorkeur heeft). U heeft dan even rustig de tijd om erover na te denken en naar uw verzekering te kijken. Het is namelijk niet een hele goedkope behandeling. Mocht u akkoord gaan met de prijsopgave en de behandeling willen doorzetten dan kan er een afspraak gemaakt worden om dit in gang te zetten.

Bij de eerste afspraak worden de tanden en/of kiezen waar de brug op komt te steunen geprepareerd en wellicht de tand of kies die niet meer goed is getrokken. Prepareren houd in dat wij met een plaatselijke verdoving de tanden en/of kiezen gaan omslijpen tot kleine stompjes. We maken daarna een aantal afdrukken, zodat de technieker precies kan zien hoe uw tanden en/of kiezen op elkaar komen en hoe groot/lang de brug moet gaan worden om alles passend te krijgen. Als dat klaar is plaatsen wij een zelfgemaakte noodbrug (front elementen) of alluminium noodkronen (kiezen) die wij met speciaal noodcement zullen vastzetten. Wij sturen deze afdrukken naar een Duits Labratorium die de brug voor u zal vervaardigen. Dit kan ongeveer 2 weken duren. Zodra wij de brug weer retour hebben ontvangen zullen wij contact met u opnemen voor het maken van de tweede afspraak.

Bij de tweede afspraak wordt(en) de noodbrug of noodkronen verwijderd, uw tanden en/of kiezen gereinigd van overige cementresten en wordt uw definitieve brug geplaats met cement. Dat zorgt ervoor dat de brug goed vast blijft zitten. Het kan zijn dat wij hier en daar nog wat kleine aanpassingen moeten doen. Ook is het niet uitgesloten dat uw brug een keer los zal raken. Dat is verder geen probleem. U kunt dan contact opnemen met de praktijk en wij zullen de brug dan opnieuw vastzetten met cement. 

Houdt er wel rekening mee dat het helaas wel/ook kan voorkomen dat er na de praparatie/behandeling een geïrriteerde zenuw kan onstaan. In dit geval is een wortelkanaalbehandeling nodig om dit te verhelpen. Ook kan het voorkomen dat als uw brug los komt er een stuk tand of kies meekomt (afbreekt). In dit geval is het vrijwel niet altijd meer mogelijk om de brug terug te kunnen plaatsen en zijn er andere maatregelen en oplossingen nodig.


Bron: Ivorenkruis