Spoed
empty
home   /   behandelingen
Vorige Volgende

Implantaten

implantaten.jpg

 

Een implantaat is een metalen schroefje dat vast zit in de kaak; het is eigenlijk een kunstwortel. Implantaten zijn gemaakt van titanium.

Deze behandeling word niet uitgevoerd door onze eigen tandarts (de tandarts die u gewend bent), maar door een NVOI erkende mannelijke tandarts/implantoloog!

Een implantaatoperatie bestaat uit drie stappen:
Eerst wordt er een intake gehouden. Hierin gaan wij onszelf voorstellen en informatie gegeven over de kosten en hoe de behandeling in zijn werk gaat. Wij schrijven u in ons systeem en zullen wat vragen stellen over uw gezondheid en medicijngebruik. Dit is namelijk erg van belang om te weten voordat wij met de behandeling starten om zo min mogelijk complicaties te krijgen. Ook wordt er gevraagd naar uw klacht van de huidige prothese(s), wordt er een röntgenfoto van uw kaak en kleurenfoto's van uw mond gemaakt. Zo kunnen wij zien of er implantaten mogelijk zijn en watvoor lengte implantaten er in uw kaak gezet kan worden. Na deze afspraak krijgt u ook de informatie op papier mee naar huis die wij tijdens het gesprek hebben toegelicht. U hoeft daarna even niks meer te doen. Wij gaan dan een machtigings aanvraag doen bij uw zorgverzekeraar en sturen de gemaakte foto's mee. Zodra wij antwoord/bericht hebben gekregen van uw zorgverzekeraar dat de behadeling is goedkeurd zullen wij via de e-mail of telefonisch contact met u opnemen voor het maken van een afspraak.

Als tweede stap komt u voor de daadwerkelijk behandeling. Hierin worden de implantaten onder plaatselijke verdoving in uw kaakbot geplaatst. Dit doet absoluut geen pijn, maar u merkt wel dat wij aan het werk zijn. Voorafgaand aan de behandeling worden er vaak (een week) van te voren recepten/spoelmiddelen aan u verstreken voor geneesmiddelen die u vóór de operatie in huis moet hebben door bepaald medicijngebruik. U kunt de recepten/spoelmiddelen ophalen bij de apotheek. Volg de instructies voor het innemen ervan nauwkeurig op. Nadat de implantaten zijn geplaatst zullen wij de wond voorzien van hechtingen en krijg u een nazorg formulier mee naar huis. 

Als derde stap komt u twee weken na de behandeling terug naar de praktijk. Deze afspraak word direct gemaakt nadat de implantaten zijn geplaatst. Hierin worden de hechtingen verwijderd, worden de implantaten gecontroleerd en wordt er nog een röntgenfoto gemaakt om te kijken of het allemaal goed zit/geen ontstekingen aanwezig/ontstaan zijn. Eventueel worden er ook nog wat extra mondhygiëne tips verstreken. 

De implantaten moeten 6 tot 8 weken (afhankelijk van hoe de impantaten er twee weken na de behandeling uitzien) vastgroeien voordat er begonnen kan worden met het afdrukken van de nieuwe protheses. U krijgt zowel boven als onder een niewe prothese. Op de afspraak die wij als derde stap hierboven hebben beschreven zult u te horen krijgen over hoeveel weken u een afspraak mag gaan maken bij de tandprotheticus die uw protheses zal gaan vervaardigen.


Bron: dentalcomp.nl